MPK-kyytitarjousten lisäohjeet ja kyydin maksaminen

Lue huolella tilauksen lisätiedot, jotta osaat toimia asiakkaan kanssa oikein! 

Jos et ymmärrä, mitä lisäohjeessa sanotaan, niin ota kuva siitä ja lähetä se Waldelle / Niksulle / Jonnylle / Crisille / päivystäjälle, niin hän auttaa sinua tämän asian kanssa.

Esimerkiksi asiakkaan tiedoissa voi lukea, että ei saa jättää yksin tai hänet tulee noutaa sisältä/viedä sisälle. Niin silloin pitää toimia juuri näin.

Viedessäsi asiakkaan sisälle; luovuta hänet aina henkilökuntaan kuuluvalle. Keskustele myös henkilökunnan edustajan kanssa. Näin varmistat, että he tietävät asiakkaan saapumisesta.

Jos et ymmärrä, mitä lisäohjeessa sanotaan, niin ota kuva siitä ja lähetä se Waldelle / Niksulle / Jonnylle / Crisille, niin hän auttaa sinua tämän asian kanssa.

Osa takseistamme ei aja MPK-ajoja. Siltikin saatat saada/voit kuitata MPK-keikan muun välitysjärjetelmän kautta, tällöin toimitaan kuin normaalin kyydin kanssa; ajetaan taksamittari päällä ja veloitetaan asiakkaan korttia ja omavastuut. Kyydin lisätiedot on myös tärkeää lukea tällöin huolellisesti ja noudattaa niitä.

Lisäohjeen noudattamatta jättämisestä tulee hyvin helposti 650 € sakko.

MPK-kyytien maksaminen

Asiakkaiden kaupunkikortteja ei veloiteta taksissa ja keikkoja ei ajeta taksamittari päällä.

  • Mbus-ohjelma kertoo, jos asiakkaan pitää maksaa omavastuu keikasta. Ohjelma kertoo summan. Omavastuu on 2,80 € (lapsi 1,40 €).
    Omavastuut tulevat laitteelle asiakkaalla olevan kaupunkikortin taustajärjestelmästä.  Taustajärjestelmät eivät anna välttämättä oikeaa omavastuuta, joten kuljettajan pitää muuttaa omavastuu oikeaksi manuaalisesti kortinlukijaan.
  • Omavastuu maksetaan vapaa-ajan ja asiointimatkoilla.
  • Omavastuuta EI makseta työ- tai opiskelumatkalla ja päivätoimintakuljetuksissa.
  • Lisäksi omavastuun maksaa ylimääräinen saattaja eli 3. henkilö. Tieto ylimääräisestä saattajasta pitää olla keikan tiedoissa.
  • Asiakas maksaa omavastuun käteisellä. Kirjoita asiakkaalle kuitti maksetusta omavastuusta. Kuittivihko löytyy MPK-pussista. Tarkista, että omavastuu näkyy MPK:n puhelimessa. Kirjoita veloitettu omavastuu lokiin. Kuittia ei tarvitse kirjoittaa, jos asiakas ei sitä tarvitse. Voit kysyä asiakkaalta haluaako asiakas kuitin. Kuitin jäljennöksiä ei tarvitse säilyttää.
  • Asiakkaan maksaessa pankki-/luottokortilla omavastuun, tulee kuljettajan laittaa tieto tästä tilityksen mukaan oranssilla lapulla, jotta summa voidaan korjata Omakassaan.