Helsingin Taksipalvelu

Tietoa taksityöstä

Taksityö on asiakaspalveluammatti, jossa jokainen työpäivä on erilainen.

Taksityö

Peruskoulutus on kestoltaan lyhyt ja riippuu paljolti siitä, minkä välitysyhtiön ajoihin taksinkuljettaja haluaa työllistyä. Ajoon on kuitenkin mahdollisuus päästä jo reilussa viikossa, jos lähtökohtana hakijalla on vain B-luokan ajokortti. Työ on mahdollista oppia nopeasti ja uusia erilaisia tilausmuotoja sekä välityskeskuksia on useampia. Jokaisesta välitysyhtiöstä löytyy omat erikoistuutensa, joten kokonaiskuvan saaminen koko taksialasta muodostuu useamman välitystoimijan ajoista. Taksityö on kuitenkin hyvin turvallinen ja pitkäaikainen työ.

Taksiala tarjoaa aktiiviselle henkilölle hyvän ammatin tai sivutyön. Aktiivinen ja motivoitunut taksinkuljettaja ansaitsee hyvin. Maahanmuuttajat löytävät taksialalta hyvän ensimmäisen työn, kun suomen kielen taito on riittävän hyvä. Suomen kieltä kannattaa opiskella ahkerasti ja tässä asiakaspalvelutyössä kielitaitoa on mahdollisuus vahvistaa entisestään.

Meidän yrityksessämme ajot koostuvat usean eri välitysyhtiön ajoista. Ensisijassa Menevän ja Taksi Helsingin ajot. Lisäksi ajamme Helsingin Matkapalvelun, Espoon kulkukeskuksen sekä muita sopimusajoja, koulukuljetuksia ja kelan korvaamia matkoja. Eri päätelaitteiden hallintaan ja käyttöön saat koulutusta ja tukea aina.

Taksiautoistamme iso osa on Pasilan tallissa, Helsinki-Vantaa lentoaseman läheisyydessä tai Kivikon varikolla, josta taksi haetaan työvuoron alkaessa. Työvuoron päätteeksi auto tankataan ja ajetaan takaisin paikalle, josta ajoon on lähdetty. Taksiauto pestään, siistitään ja jätetään odottamaan seuraavaa kuljettajaa.

Joustavat työvuorot

Olemme joustava työnantaja. Työvuorot ovat taksialalla yleensä 8 – 12 tuntia pitkiä. Voit vaikuttaa itse omiin työvuoroihisi, niiden lukumäärään, sekä siihen haluatko ajaa päivä-, ilta- vai yövuoroja. Toiset kuljettajat ajavat pitempiä ja toiset lyhyempiä vuoroja. Työtä mahdollista tehdä päätoimisena tai osa-aikaisena, mikä elämäntilanteeseen parhaiten sopii.

Merkittävä osa taksityöstä tehdään kuitenkin viikonloppuisin. Osa-aikaisena työnä taksiammatti on myös erinomainen lisätienisti tai esimerkiksi harrastus, missä harrastuksesi menot ovatkin tuloja!

Palkkaus

Meillä on käytössä takuupalkka sekä sen lisäksi kannustava myyntituloslisä, joka perustuu provisiopalkkaukseen. Meillä kuljettajan provisio alkaa 35 % työvuoron alv 0 % ajotulosta ja yövuoron provisio on 38 %. Lisäksi maksetaan lain mukaiset lomapalkat (työssäoloajasta riippuen vuosittain n. 4 – 5 viikon loman ajalta). Kuljettajiemme keskituntipalkka on kuukaudesta riippuen 12 – 13 €. Päätoimisen taksinkuljettajan bruttopalkka on työntekijästä riippuen 1500 – 3500 € kuukaudessa. Palkkasumma vaihtelee ammattitaidon ja työvuorojen mukaan. Yleensä päätoimiset kuljettajat ajavat 15 – 20 työvuoroa ja osa-aikaiset 1 – 8 työvuoroa kuukaudessa. Uuden ammatin opiskelu kestää normaalisti pari kuukautta ennen kuin palkka tasaantuu ammattimiehen tasolle. Tämän jälkeen kuukausipalkka pysyy hyvin tasaisena.

Koulutus

Ajaaksesi taksia, sinulla tulee olla taksinkuljettajan ammattiajolupa.

Saadaksesi ammattiajoluvan, sinun tulee suorittaa taksinkuljettajan koe. Töihin sinulla on mahdollisuus päästä jo reilussa viikossa kuljettajakokeen jälkeen!

Taksikurssi ei ole enää pakollinen, mutta voit suorittaa kokeeseen valmentavan ohjauksen halutessasi kanssamme. Kustannuksia tulee Ajovarman kuljettajakokeesta, lääkärintodistuksesta, valokuvista ja lupamaksusta.

Taksinkuljettajan koe käsittelee enimmäkseen asiakaspalvelua, lainsäädäntöä ja turvallisuutta liikenteessä.

Välitysyhtiöt vaativat kuljettajalta myös paikallistuntemusosaamista. Muun muassa pääkaupunkiseudun pääväylät, kokoojakadut(alueelliset sekä paikalliset), kartta ja navigaatiosovellusten käyttö täytyy osata hyvin. Helsingissä kaikki pääkadut Taka-Töölö – Kallio -akselilta etelään on hyvä muistaa käytännössä ulkoa, samoin kaikki pääväylät Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Hyvä valmius paikallistuntemuksen osalta helpottaa huomattavasti työssä pärjäämistä varsinkin uran alkuvaiheessa. Autamme jokaista aloittelevaa kuljettajaa paikallistuntemuksen opiskelemisessa. Tarvittaessa voimme sopia myös ajoharjoitteluita paikallistuntemusosaamisen vahvistamiseksi ennen varsinaista työn aloitusta.

Voidaksesi ajaa myös Taksi Helsingin välityskeskuksen ajoja, sinun tulee suorittaa lisäksi heidän paikallistuntemuskoe ja laitekurssi.

Ammattiajoluvan hankkimisen jälkeen Helsingin Taksipalvelu tarjoaa kuljettajilleen kuljettajakoulutusta vuosien kokemuksella. Voimme sovittaessa osallistua myös ammattiajoluvan kustannuksiin.