Tietoa taksityöstä

Taksityö on asiakaspalveluammatti, jossa jokainen työpäivä on erilainen.

Taksityö

Koulutus on lyhyt ja taksinkuljettaja saa takuupalkan. Työ on mahdollista oppia nopeasti. Taksityö on turvallinen ja pitkäaikainen työ.

Taksiala tarjoaa aktiiviselle henkilölle hyvän ammatin tai sivutyön. Aktiivinen taksinkuljettaja ansaitsee hyvin. Maahanmuuttajat löytävät taksialalta hyvän ensimmäisen työn, kun suomen kielen taito on riittävän hyvä. Suomen kieltä kannattaa opiskella ahkerasti.

Ajamme Taksi Helsingin, Matkapalvelu- ja Menevä-keskuksen ajoja. Eri päätelaitteiden hallintaan ja käyttöön saat koulutusta ja tukea.

Taksiautoista iso osa on Pasilan, Vallilan tai Itä-Helsingin tallissa, josta auto haetaan työvuoron alkaessa. Työvuoron päätteeksi auto tankataan ja ajetaan talliin. Tallissa taksiauto pestään, siistitään ja jätetään odottamaan seuraavaa kuljettajaa.

Joustavat työvuorot

Työvuorot ovat taksialalla 8 – 12 tuntia pitkiä.  Voit vaikuttaa omiin työvuoroihisi, niiden lukumäärään, sekä siihen haluatko ajaa päivä- ja yövuoroja. Toiset kuljettajat ajavat pitempiä ja toiset lyhyempiä vuoroja. Olemme joustava työnantaja.

Merkittävä osa taksityöstä tehdään viikonloppuisin. Osa-aikaisena työnä taksiammatti on erinomainen harrastus ja tällöin kaikki harrastuksesi menot ovatkin tuloja!

Palkkaus

Meillä on käytössä takuupalkka sekä sen lisäksi kannustava provisiopalkkaus. Meillä kuljettajan provisio alkaa 35 % työvuoron alv 0 % ajotulosta ja yövuoron provisio on 38 %. Lisäksi maksetaan lain mukaiset lomapalkat (työssäoloajasta riippuen vuosittain n. 4 – 5 viikon loman ajalta). Kuljettajiemme keskituntipalkka on kuukaudesta riippuen 12 – 13 €. Päätoimisen taksinkuljettajan bruttopalkka on työntekijästä riippuen 1500 – 3500 € kuukaudessa. Palkkasumma vaihtelee ammattitaidon ja työvuorojen mukaan. Yleensä päätoimiset kuljettajat ajavat 15 – 20 ja osa-aikaiset 1 – 8 työvuoroa kuukaudessa. Uuden ammatin opiskelu kestää normaalisti pari kuukautta ennen kuin palkka tasaantuu ammattimiehen tasolle. Tämän jälkeen kuukausipalkka pysyy hyvin tasaisena.

Koulutus

Ajaaksesi taksia, sinulla tulee olla taksinkuljettajan ammattiajolupa.

Saadaksesi ammattiajoluvan, sinun tulee suorittaa taksinkuljettajan koe. Töihin sinulla on mahdollisuus päästä jo kymmenessä päivässä!

Taksikurssi ei ole enää pakollinen, mutta voit suorittaa sen halutessasi esimerkiksi oppisopimuskoulutuksena Careeriassa tai Helsingin Taksiautoilijat ry:n Taksiopistossa Metsälässä. Päiväopintoina Taksiopiston kurssi kestää noin kaksi viikkoa ja oppisopimuksena hieman pitempään. Tarkista soveltuvuutesi taksinkuljettajaksi, ennen kuin hakeudut kurssille tai varsinaiseen taksinkuljettajakokeeseen. Taksikurssi on maksullinen ja hinta riippuu koulutuspaikasta. Kurssin lisäksi kustannuksia tulee Ajovarman kokeesta, lääkärintodistuksesta, valokuvista ja lupamaksusta.

Taksinkuljettajan koe käsittelee enimmäkseen asiakaspalvelua, lainsäädäntöä ja turvallisuutta liikenteessä..

Kuljettajalta vaaditaan myös paikallistuntemusosaamista. Pääkaupunkiseudun pääväylät, kokoojakadut(alueelliset sekä paikalliset) ja kartta täytyy osata hyvin. Helsingissä kaikki pääkadut Taka-Töölö – Kallio -akselilta etelään on hyvä muistaa, samoin kaikki pääväylät Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Autamme jokaista aloittelevaa kuljettajaa paikallistuntemuksen opiskelemisessa. Tarvittaessa voimme sopia myös ajoharjoitteluita paikallistuntemusosaamisen vahvistamiseksi ennen varsinaista työn aloitusta.

Voidaksesi ajaa myös Taksi Helsingin välityskeskuksen ajoja, sinun tulee suorittaa lisäksi heidän paikallistuntemuskoe ja laitekurssi.

Ammattiajoluvan hankkimisen jälkeen Helsingin Taksipalvelu tarjoaa kuljettajilleen kuljettajakoulutusta vuosien kokemuksella. Voimme sovittaessa osallistua myös ammattiajoluvan kustannuksiin.