Helsingin Taksipalvelu

Syrjinnästä vapaa alue

SYRJINNÄSTÄ VAPAA ALUE

Syrjinnästä vapaa alue

Helsingin Taksipalvelu Oy on sitoutunut yrityksenä syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Näin me haluamme edistää yhdenvertaisuutta ja ehkäistä ja poistaa syrjintää. Tavoitteenamme on vähentää ennakkoluuloja, ehkäistä syrjivää toimintaa ja alentaa konkreettisesti kynnystä ilmoittaa kohdatusta syrjinnästä tai muusta epäasiallisesta käytöksestä.

Olemme julistautuneet syrjinnästä vapaaksi alueeksi

Haluamme työyhteisössämme aktiivisesti edistää yhdenvertaisuutta sekä ehkäistä ja poistaa syrjintää. Monilla kuljettajistamme on erilainen etninen tausta ja haluamme erityisesti puuttua heidän työssä kohtaamaan syrjintään. Epäasiallista kohtelua kohdistuu taksinkuljettajiin niin asiakkaiden kuin muiden taksialan toimijoiden taholta. Tämä ilmenee muun muassa sanallisena loukkauksena, töiden vaikeuttamisena, välttämisenä, häirintänä ja asiakkaiden toimesta ääritapauksessa myös fyysisenä väkivaltana. Haluamme alentaa kynnystä ilmoittaa kohdatusta syrjinnästä tai muusta epäasiallisesta käytöksestä – otamme asian vakavasti.
Kuljettajamme ovat meidän avaintyöntekijöitä. Yhtälailla kuin haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaan palvelun sekä turvallisen ja syrjinnästä vapaan kyydin, toivomme kuljettajiemme viihtyvän ja voivan hyvin työssään.


Haluamme julistautumisen myötä rakentaa pitkäjänteisesti näkyviä toiminnan arvoja siellä, missä ihmiset konkreettisesti ovat – olipa sitten kyse asiakaspalvelusta tai vaikka rekrytoinnista. Me haluamme kertoa, että meidän kanssa on hyvä toimia ja että otamme asian vakavasti.
 -Toimitusjohtaja Tuomo Halminen, Helsingin Taksipalvelu Oy


Yhdenvertaisuussuunnitelman tavoitteet:

§ 1 Automme ja toimitilamme ovat syrjinnästä vapaita alueita – me toivotamme kaikki tervetulleiksi!

§ 2 Kohtelemme kaikkia asiakkaitamme ja työntekijöitä tasavertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muista henkilöön liittyvistä ominaisuuksista.

§ 3 Huomioimme erikoistarpeet ja tuotamme luotettavaa palvelua.

§ 4 Kaikilla – niin asiakkaillamme kuin työntekijöillämme – tulee olla mahdollisuus turvalliseen matkaan.

§ 5 Edistämme yhdenvertaisuutta ja ehkäisemme syrjintää aktiivisesti. Otamme kaikki ilmoitukset ja epäilykset syrjinnästä ja häirinnästä vakavasti.

Voit lukea lisätietoa aiheesta ja tutustua kuljettajiemme tarinoihin kampanjasivuilla: www.tervetuloakyytiin.fi

Helsingin Taksipalvelu Oy

Kiitoradantie 11, 01530 Vantaa

Toimisto: 041 519 5556 (arkisin 8-16)

palaute@helsingintaksipalvelu.fi